Fannsport Hockey Festival Michalovce 2019

Družstvo našich humenských siedmakov, doplnených o dvoch chlapcov z HC Košice a po jednom z Liba Academy a MšKM Trebišov sa zúčastnili hokejového turnaja  Fannsport Hockey Festival, ktorý sa konal počas víkendu 5.4.2019 – 7.4.2019 na zimnom štadióne v Michalovciach. Jednalo sa o turnaj kategórie AAA (označený stránkou superturnaje.cz), kde boli povolené aj výbery hráčov.

V úvodný deň sme si mali v čase 13:15 hod. zmerať sily so súperom z Györi ETO HC, ktorý však pre problémy s autobusom na stanovený čas neprišiel a tento zápas bol preložený až na 20:30 hod. Za svojím prvým zápasom sme teda čakali až do 17:30 kedy sme sa stretli z hráčmi z HK Iskra Partizánske, ktorý sme vyhrali v pomere 7:2. V presunutom večernom zápase sme si poradili s Györi ETO HC v pomere 3:1. Po tomto výsledku sme už vedeli, že budeme bojovať o prvé miesto v našej B skupine s tímom Prešov Penguins.

V sobotu ráno vo veľmi vyrovnanom zápase, ktorý bol až do posledných chvíľ  1:1 sa nakoniec gólom streleným tesne pred koncom zápasu, tešili z víťazstva naši súperi.  Týmto sme postúpili do semifinále, kde sme sa stretli s domácim favoritom celého turnaja HK Mládež Michalovce. Napriek tomu, že sme prehrávali 1:0, naši chlapci a dievča si vzali k srdcu slová nášho trénera Erika Dzobu, ktorý ich svojím motivačným príhovorom pred zápasom nabudil k veľkému výkonu a tento zápas otočili a nakoniec zdolali Michalovce 4:1. V tomto zápase rozhodlo srdce nechané na ľade. Góly našich zaznamenali Rišo Komendát 2, Maťo Adámy a Jožko Baník.

V nedeľu vo finále sme sa stretli z družstvom HK Spišská Nová Ves, ktoré si v druhom semifinále poradilo s Prešovom. Zápas  celkovo,  ale hlavne prvá tretina zápasu mala tempo, rýchlosť a hokej, ktorý sa musel páčiť všetkým na štadióne, čo napokon uznali aj nestranní diváci. Za nádherného povzbudzovania rodičov, či už našich, alebo Spišskonovovešťanov počas stavu 1:1, prišla na našich slabšia trojminútovka, ktorá o všetkom rozhodla a počas nej sme inkasovali tri góly. Chlapci sa snažili spraviť niečo ešte v tretej tretine s výsledkom, avšak na viac ako na zníženie stavu to už nestačilo. Konečný stav 4:2 pre HK Spišská Nová Ves. Góly našich zaznamenali Samo Šimon a Benjo Cima. Napriek finálovej prehre si celý tím užil nádherné vytlieskanie rodičmi a fanúšikmi ako poďakovanie za celý turnaj ako aj za sezónu.

Družstvo Humenné  reprezentovali: Daniel Kubáni, Samuel Bičej – Samuel Šimon „C“, Marko Židzik, Klára Macková, Lukáš Šuľak, Lukáš Vízner – Benjamín Cima, Marek Šimkanin, Richard Komendát, Dominik Švída, Martin Adámy, Jozef Baník, Artur Budaj, Hugo Kraus,  Patrik Durkot a v piatok aj Samuel Horvat.