Easter Prospects Tournament Košice 2019

Cez víkend 6. – 7. apríla 2019 sa naši piataci zúčastnili turnaja EASTER PROSPECTS 2019, ktorý sa konal v košickej Aréne sršňov. V „A“ skupine sme sa stretli s celkami HKL Bratislava, ktorých sme porazili 6:1, Czech Arrows Havířov sme zdolali 5:2 a v závere hracieho dňa sme ešte vyhrali nad HC Košice 5:1. S prehľadom sme teda vyhrali svoju skupinu a čakala nás náročná nedeľa a boj o medaily.

V prvom nedeľnom zápase o postup do finále sme sa stretli s favoritom a neskorším víťazom turnaja, výberom východu HŠ BE THE BEST.  Naši chlapci bojovali ako levy, ale napokon sa im ani po dobrom výkone nepodarilo doviesť zápas do víťazného konca. Prehrali sme 1:2 a čakal nás súboj o bronzové medaily.

V zápase o tretie miesto nás čakal súper z Havířova, ktorého sme v skupine zdolali 5:2. Opäť to bol zápas plný bojovnosti, skvelých akcií, ale aj nepremených šancí. Druhýkrát sa nám už nad chlapcami s Havířova žiaľ vyhrať nepodarilo a prehrali sme tesne 2:1.

Na turnaji sme teda nakoniec obsadili nepopulárnu štvrtú priečku, ale naše Humenské levíčatá sa za svoje výkony vôbec hanbiť nemusia. Za všetkých spomenieme Sama Horvata, ktorý svojimi výkonmi zaujal organizátorov turnaja a získal titul „Najužitočnejší hráč turnaja“.

Ďakujeme našim levíčatám za ohromnú bojovnosť, ktorú na turnaji ukázali, ďakujeme trénerovi Milanovi Machovi a asistentovi Denisovi Markušovi, rodičom za podporu a Ivovi Čerevkovi za celkovú organizáciu.