„Fajny turnaj“ Frýdek-Místek

Minulý víkend sa naše hokejové Humenské Levy 6. ročníka, doplnení piatakmi, zúčastnili medzinárodného turnaja s názvom Fajny turnaj Frýdek – Místek. Po dlhej ceste sme si urobili prestávku a navštívili sme krásnu Werk arénu v Třinci. Za prehliadku a krásne zážitky levov ďakujeme slovenskému reprezentantovi a Třineckému hráčovi Martinovi Gernátovi. Ten ich zaviedol do útrob štadióna a šatne „Áčka“, kde sa bežný smrteľník len tak nedostane.

Na turnaji sme sa v skupine postupne stretli s domácimi HC Frýdek-Místek, MHSK Prievidza, bieloruskými Junosť Minsk, s Havranmi Piešťany, moravským výberom Team Morava a HC Černými vlkmi z Rožnova pod Radhoštěm. O konečné umiestnenie sme sa stretli opäť s Prievidzou. Na veľmi kvalitne obsadenom turnaji sme obsadili konečné 11. miesto, keď sme po nerozhodnom výsledku 3:3 v riadnom hracom čase a po samostatných nájazdoch porazili Prievidzu 1:0, gólom Sama Horvata.

Po náročných dvoch hracích dňoch k nám zavítal na besedu český reprezentačný brankár, obliekajúci aj dres Slovana Bratislava v KHL Jakub Štěpánek. Ten svojou zanietenosťou k hokeju veľmi ochotne odpovedal na všetky otázky a rozdal všetkým kartičky so svojím podpisom.

Turnaj nám otvoril oči a ukázal nielen náš humenský, ale aj celoslovenský veľký  potenciál zlepšenia. Češi tvrdia, že zaspali dobu. V porovnaní s nimi sme sa v hokeji ešte ani len nenarodili. Štadióny sú nové, plne vybavené, všetky potreby klubov dospelých a rovnako i mládeže sú plne finančne pokryté mestom. Kvalita hráčov a trénerov, samozrejme veľký záujem detí o hokej im môžeme len závidieť. Pohoda klubu sa prenáša do herných zápasov, kvalitných turnajov a výsledkov. Veľká vďaka nás všetkých zúčastnených patrí naším trénerom Miňovi Machovi a Denisovi Markušovi, ktorí celý turnaj so srdcom kaučovali, aj keď niekedy to nemali ľahké. Domov si vezieme pohár a každý hráč na krku medailu. Narodeninovým oslávencom Lukášovi Šuľakovi a Tobiašovi Hudákovi zatlieskala a zablahoželala počas stretnutia k narodeninám celá hokejová aréna.

Na záver nás potešila správa, že do celkovej All stars turnaja bola vyhlásená naša skvelá brankárka Ninka Chovancová, gratulujeme.

Zostava na turnaji HK Humenské Levy: Dominik Foltán, Nina Chovancová, Ondrej Grajcar, Dávid Kuruc, Ivan Čerevka, Tomáš Chautur, Klára Macková, Katarína Šimkaninová, Patrik Horňak, Lukáš Šuľak, Roman Szabó, Michal Janošov, Marek Beňo, Michal Baník, Michal Hirjak, Martin Janošov, Samuel Horvat, Tobiáš Hudák, Adam Marcin, Patrik Čerevka, Dušan Habina, Hugo Kraus, Filip Varga.

Tento skvelý Fajny turnaj sa uskutočnil aj za významnej pomoci sponzorov: Funny burger Vranov n/T., Vamos Vranov n/T., Bašky motors Čaklov, Pizzeria Vulkano Vranov n/T., Šardent s.r.o Vranov  n/T., Penzión Opal Zamutov, Nábytok Truchan-Michalov Vranov n/T., Danex s.r.o Soľ, Ing. Juraj Vasiľ Rudľov, PB-profikovo s.r.o Hlinne, Hostinec Javorinka-Rudľov, Mária Rebejová Kamenica n/C., Adrián Bonk, H&L Tesárstvo, Šafosecurity s.r.o., Jarkop, Roman Schwarzbacher, Bike Šport plus,  v neposlednom rade Mesto Humenné a Mládežnícke občianske zdrzuženie HK Humenské Levy.