OFTUM CUP – turnaj kadetov

Posledný prázdninový piatok a sobotu 28.-29.8.2020 sa kadeti HK Humenské Levy zúčastnili turnaja OFTUM CUP v Aréne Sršňov v Košiciach. V skupine B sa stretli zo súpermi HC Košice a HK Dukla Trenčín. V A skupine na seba narazili družstvá HC Slovan Bratislava, Hk Mládež Michalovce a Liba Academy.

Pre naše družstvo kadetov (ďalšia kategória v postupnom budovaní celej členskej základne klubu HK Humenské Levy), ktoré sa predstaví v 1. lige kadetov v sezóne 2020/2021 prvýkrát, to bola zaujímavá príležitosť a cenná skúsenosť si zahrať so 4 družstvami z prvej šestky najlepších kadetských tímov z minulej sezóny. Levy nastúpili proti tradičným „baštám“ slovenského hokeja, ktoré dlhodobo dodávajú hráčov nielen do mládežníckych reprezentácií – HK Dukla Trenčín, HC Slovan Bratislava mládež, HK Mládež Michalovce a HC Košice. Šesticu doplnilo družstvo Liba Academy (ktoré v tejto sezóne nastupuje do súťaže dorastencov).
Naše družstvo sa pasovalo so súpermi statočne, ale športovo treba uznať, že súperi (ich dlhodobá práca sa jednoznačne prejavila) boli lepší. Potešiteľné sú bojovné výkony, ktoré však s pribúdajúcim hracím časom a zákonite s ubudajucimi silami boli slabšie. Vidieť to hlavne na posledných „polčasoch“ v druhé zápasy hracích dní. Veríme, že skúsenosti nabraté v takýchto ťažkých súbojoch budú posúvať výkonnosť našich hráčov ako aj celého klubu.

Piatok – 28.8.2020
A – skupina:
HC Slovan Bratislava – HK Mládež Michalovce – 3:2
HK Mládež Michalovce – Liba Academy – 5:2
HC Slovan Bratislava – Liba Academy – 2:1
B – skupina:
HK Dukla Trenčín – HC Košice – 4:0
HC Košice – HK Humenské Levy – 4:1 (2:0, 2:1)
HK Dukla Trenčín – HK Humenské Levy – 9:1 (3:0, 6:1)

Sobota – 29.8.2020
Štvrťfinále 2A – 3B: HK Mládež Michalovce – HK Humenské Levy – 6:2 (2:1, 4:1)
Štvrťfinále 2B – 3A: HC Košice – Liba Academy – 3:1
Semifinále: HC Slovan Bratislava – HC Košice – 4:5 sn
Semifinále: HK Dukla Trenčín – HK Mládež Michalovce – 5:1
O 5. miesto: Liba Academy – HK Humenské Levy 10:0 (2:0, 8:0)
O 3. miesto: HK Mládež Michalovce – HC Slovan Bratislava – 4:2
Finále: HK Dukla Trenčín – HC Košice – 4:1

HK Humenské Levy reprezentovali:
Samuel Bičej, Adam Trebuňák, Dominik Foltán – Samuel Šimon „C“, Lukáš Šuľák, Klára Macková, Lukáš Vízner, Matej Lehet – Marko Židzik, Marek Šimkanin, Benjamín Cima, Samuel Petrák, Jozef Baník, Dominik Švída, Martin Janošov, Samuel Tutko, Oliver Ďuraš, Dávid Bernát
Tréner: Milan Mach